Bitcoin: Is het nog steeds het risicodragende element dat het ooit was?

Al die jaren heeft Bitcoin verschillende namen gekregen, het is gefaseerd en veranderd in verschillende dingen; van een asset die gebruikt wordt in het duistere web tot een asset die helpt bij de speculatieve handel. Tussen het noemen van namen en het morphen in, is Bitcoin geëvolueerd naar een asset die nu wordt beschouwd als een diversificatie van de portefeuille en zelfs als een hedge tegen macro-economische factoren/gebeurtenissen.

Bitcoin en risico

Net als elk ander bedrijfsmiddel heeft ook Bitcoin risico’s als het erin investeert. De grootste zorg voor grote beleggers die er niet in investeren, was blijkbaar de volatiliteitsfactor van Bitcoin. De volatiliteit van Bitcoin heeft een bereik van 5% tot 10% en slechts 0,8%, wat het extreem onvoorspelbaar maakt. Vandaar dat mensen zich er van hebben afgewend.

Echter, in de afgelopen tijd, met een enorme vermindering van de volatiliteit, lijkt de prijs zich te hebben gestabiliseerd. Volgens de Glassnode’s Reserve Risk metrics blijft BTC sinds september 2019 in de groene zone. De groene zone vertegenwoordigt een zone met een laag risico en suggereert dus een goede beleggingsopportuniteit.

Bovendien, terwijl aandelen zoals Corona Millionaire , Amazon en vooral Tesla de laatste tijd omhoogschieten, lijkt Bitcoin tot stilstand te zijn gekomen. Dit heeft niet alleen de interesse voor Bitcoin verminderd, maar heeft ook een altcoin rally veroorzaakt, naast het afnemende handelsvolume van Bitcoin voor zowel de spot- als de derivatenmarkt. De hash lint-indicator van Bitcoin geeft sinds eind juni 2020 een koopsignaal aan, wat bewijst dat de lage volatiliteit een goede accumulatiezone is.

Hoewel Bitcoin duidelijk aantrekkelijker is voor millennials en generaties daarna, lijken institutionele en hedgefondsbeleggers ook een voorkeur te hebben voor Bitcoin. Vooral nadat Paul Tudor Jones duidelijk zijn interesse in Bitcoin als activaklasse had aangekondigd. Bovendien bleken VanEck’s experimenten met Bitcoin als een portefeuille diversificatie-activum ook te helpen.

Samenvattend: Bitcoin heeft een lage volatiliteit, maar vaak wordt de rust gevolgd door een storm, en zoals vermeld in het vorige artikel staat er een stierenloopje om de hoek. Het is nu dus een goed moment om te investeren in Bitcoin.