Bitcoin walvissen verplaatsen bijna $500M aan BTC.

De activiteit van de Bitcoin-walvis is sinds het begin van het jaar toegenomen.

De waarde van de crypto-activa is ook het hele jaar door gestegen.

Nadat de prijs van Bitcoin $40.000 had bereikt, waren er drie transacties waarbij meer dan 12.000 BTC’s door niet-geïdentificeerde handelaren op het platform werden verplaatst. Dit werd bekend gemaakt door Whale Alert, een crypto analytisch systeem.

GerelateerdePosten
Bitcoin-prijsvoorspelling: BTC tot 43.000 dollar, analist
Bitcoin-prijsanalyse – BTC-ogen $40.000 als stieren meedogenloos doorduwen
Bitcoin leveren liquiditeit op de daling
Bitcoin-prijsvoorspelling: De analist suggereert hodling

Volgens de gegevens van de waarschuwing is er de laatste tijd een toename van de anonieme Bitcoin-walvissenactiviteit. Sinds het begin van het jaar is er een enorme stijging geweest, die grotendeels te wijten zou kunnen zijn aan het feit dat BTC zijn eigen records van alle tijden consequent overtreft.

Er werd bekend gemaakt dat onmiddellijk nadat de prijs van het activum $40.000 bereikte, een handelaar 4892 BTC overdroeg voor de overdracht van 4306 BTC en 3400 BTC. Dit alles gebeurde in één dag tijd en de transacties waren bijna $500 miljoen waard. De transacties werden uitgevoerd met behulp van onbekende portefeuilles.

Net voordat de koers van het activum crashte, had een andere handelaar in één klap een transactie uitgevoerd waarbij meer dan 9000 BTC betrokken was. Het percentage van deze anonieme transacties heeft de financiële autoriteiten wereldwijd ertoe aangezet om te proberen het aantal transacties te beperken.

Via FinCEN en andere agentschappen geven de autoriteiten in de Verenigde Staten de beurzen al opdracht om de identiteit van de eigenaars van crypto’s te gaan verifiëren, vooral van degenen die transacties met een waarde van meer dan 3000 dollar uitvoeren.

Bitcoin-prijsstijging gaat door

Sinds het begin van 2021 is de Bitcoin-prijs enorm blijven groeien. De stierenloop van de munt, die eind vorig jaar begon, lijkt niet snel te stoppen.

De rally van Bitcoin heeft ook de crypto-industrie in het algemeen beïnvloed. Crypto-activa zoals Ethereum, Stellar XLM, Ripple XRP, Litecoin, Bitcoin Cash en de rest van hen hebben ook een stijging van hun waarde gezien.

De crypto-industrie is gebonden aan de huidige massale institutionele adoptie van de asset.