Gråskalor köper mer än 74 miljoner dollar för Ethereum Trust

Gråskalor köper mer än 74 miljoner dollar för Ethereum Trust

Grayscale tillkännagav köpet av mer än 74 miljoner dollar i ETH-tokens för sitt unika SEC-registrerade sätt att investera i Ethereum

Världen vill ha krypto och gråskala vet det. Efter att ha meddelat ett massivt köp på över $ 280 miljoner i Bitcoin förra veckan satsar nu Grayscale också på Ethereum.

Enligt en rapport som utfärdats av Grayscale till SEC avslöjade företaget att ha köpt 11455 ETH för totalt $ 74.135.609. Beslutet följer ett fantastiskt Bitcoin Code år för Ethereum, med ökningen av DeFi-projekt och lanseringen av Ethereum 2.0 som de främsta orsakerna bakom prisrallyt för dess ursprungliga token, ETH.

Genesis Trading, ett amerikanskt reglerat OTC-kryptohandelsdisk som grundades 2013, fungerade som mellanhand för att underlätta token-köpet.

Eftersom försäljningen rapporterade om den senast inlämnade Aktuella rapporten på blankett 8-K av Grayscale Ethereum Trust (ETH) („Trust“) utfärdade Trust 1 416 300 aktier till varierande priser … i privata placeringsaffärer undantagna från registreringskraven i Securities Act enligt regel 506 (c) därunder för sammanlagt 131 455. 43747295 Ethereum som representerar $ 74,135,609.

Grayscale Ethereum Trust är ett bra (eller enda) sätt för stora institutioner att investera i krypto

Grayscales inköp av Ethereum-tokens är ett tecken på institutionellt intresse och visar hur stor aptiten traditionella investerare har för denna framväxande marknad. Till skillnad från en vanlig börs är Grayscales produkter helt reglerade derivat i USA, vilket gör det helt säkert att hoppa in och använda dem.

Faktum är att Grayscale Ethereum Trust (ETHE) annonseras av företaget som „det enda SEC-registrerade sättet att investera i Ethereum.“

Investerare köper aktier i Grayscales truster med ett åtagande att hålla sina fonder (som aktier) i några månader. När låsningstiden slutar kan de sälja dessa aktier på sekundärmarknaden.

Grayscale deltar inte på denna marknad och köper inte tillbaka sina kunders aktier. Denna marknad är oberoende och Grayscale garanterar inte dess likviditet eller prisstabilitet. Därför tenderar deltagarna generellt att tjäna mycket lukrativa premier genom att handla på denna marknad.

Gråskala fortsätter att öka sin ETH-stash

Grayscale Ethereum Trust är företagets näst största förtroende efter Bitcoin – vilket i själva verket är det största BTC-förtroendet i världen någonsin. ETH står för 13,7% av Grayscales totala medel, medan Bitcoin står för mer än

Några dagar tidigare tillkännagav Grayscale köpet av ytterligare 105927 ETH för totalt 62,9 miljoner dollar. Detta matchar marknadens känsla. December var den mest hausseartade månaden som någonsin registrerats av Crypto Fear & Greed Index, så det är ingen överraskning att många investerare lägger sina pengar på Ethereum och andra kryptovalutor.